Персийски килими

STEFAN HASYANOV DESIGN & DECOR предлага първокласни ръчно тъкани персийски килими от коприна и вълна. Нашите килими са изработени ръчно от признати майстори от Пакистан, Иран, Афганистан и Индия. Разгледайте портфолиото ни от над 80 модела висококачествени персийски килими с доказано качество и прецизна изработка. Приемаме поръчки с индивидуални размери и изисквания, ако такива не са налични в каталога ни.

При нас ще откриете разнообразие в ценовите категории – избирате между афганистански и пакистански модели на достъпни цени или по-луксозните персийски килими от натурална коприна и фина вълна.

Фина ръчна изработка за перфектен резултат

За основа на килимите се използва висококачествен памук, а нашите артикулите са изработени от първокласна хималайска и новозеландска вълна, от разкошната кашмирена вълна, ангорска вълна и мохер. Боите, които се влагат за оцветяване на коприната и вълната, са напълно естествени и екологично чисти, произведени в Швейцария.

Моделите, които ще откриете при нас, са с разнообразие от размери и плътност на вълната, но ги обединява едно – истински прецизна изработка, която гарантира дълготрайност на конструкцията и цветовете. Нашите килими се превръщат в незабравим акцент в апартамента, вилата, офиса, бизнес-сградата, ресторанта или хотела Ви. Те придават непреходна елегантност и лукс и преобразяват интериора.

Моделите „Наин“, „Табриз“, „Кашан“, „Габе“ Ви предлагат разнообразие от цветови комбинации, размери, шарки, орнаментиране, форми, състав, което Ви позволява да изберете Вашето уникално решение.

ПЕРСИЙСКИ КИЛИМИ – СЪВРЕМЕНЕН ПРОЧИТ НА ТРАДИЦИЯТА

Уникалната техника, която се прилага при ръчно тъкане на килимите е световно призната от дълбока древност до днес. Счита се, че специфичната технология е възникнала в Древна Персия през пети век пр. н. е. Невероятната орнаментация, красивите нишки, прекрасните цветови комбинации се ценят високо и са разпознаваеми с изяществото си. Те имат и своето метафорично значение и носят непреходния полъх на символиката.

Това, което истински ги отличава, е невероятната здравина на нишката, страхотната плътност на изработката, уникални рисунъци и изключително трайни цветове. Стилът на персийските килими е толкова разпознаваем, заради характерната традиционна шарка, която омайва погледа, и абсолютното задължение за използване само и единствено на естествени материали. Ние уважаваме традициите, затова Ви предлагаме персийски килими с доказано качество и изработени ръчно в съответствие с най-добрите традиции на майсторите.

Убедете се колко различно, неустоимо и приятно е усещането за допир до специфичната гладкост и мекота на влакната на тези персийски килими. Тяхната деликатност, съчетана с дълготрайността на изработката, е онова, което от векове привлича хората към магичните персийски килими. Изберете своя класически модел, за да му се наслаждавате дълго.